טיפול בפטריות ועובשים במפעלי מזון

במאמר זה נסביר על המשמעויות של טיפול בפטריות ועובשים במפעלי מזון.

פטריות ועובשים במפעלי מזון אינה תופעה לא מוכרת, יש לא מעט מצבים בהם תעשיית המזון, הטואלטיקה והתרופות מעידה על כשלים חמורים.

מצבים אלה קורים לרוב עקב דילוג על שלב אחד מבין כל שלבי הבדיקות – כדוגמת דיגום מים מזון ועוד.

בעוד רוב התעשיינים סבורים כי בדיקת הזיהום כימי פיזיקלי הינו החשוב ביותר, הם שוכחים לתת את דעתם בגין בעיה לא פחות חמורה – "מיגור הזיהום המיקרוביאלי".

אם כן, מדוע חשוב "לעלות" על בעיה זו בזמן? כל הסכנות, החסרונות והיתרונות בבדיקה אחת שהיא הרבה מעבר לבדיקת איכות פשוטה.

הקשר בין זיהום המיקרוביאלי וסכנת חיים – חשיבות טיפול בפטריות ועובשים במפעלי מזון

נבקש להדגיש את חשיבות הטיפול בפטריות ועובשים במפעלי מזון על ידי הדוגמה הבאה.

כבר בשנת 2016 התריעה התקשורת על תחלואות כמו סלמונלה, ליסטריה וכדומה.

תחלואות אלו שהתגלו במזון ולא רק שהסירו את המוצר מהמדף אלא גם סיכנו חיי אדם.

לכאורה, עבר המוצר את כל בדיקות האיכות, שוחרר למכירה והתוצאה במקרה שלא נגמרה באסון מיותר.

בדיוק בשלב זה לא פעם עולה השאלה כיצד משוחרר מוצר למדף ללא כל הבדיקות המחמירות?  

בכדי להבין כיצד נחשפים מוצרים מהטובים ביותר לאותם חיידקים מסכני חיים.

מספיק ולו פעם אחת שנגע זיהומי יחדור אל חדר הייצור הסטרילי וישבש את הכול. 

בעידן בו כולם יכולים לטעות, גם טעויות אנוש עלולות להתרחש – אחת מהן עלולה לנבוע מכך שאתם כצרכנים "לא עליתם על הבעיה בזמן".

בדיוק לשם כך, חשוב ביותר לדבר על כל הבדיקות המחמירות ובראשן בדיקה שמטרתה לדעת אודות העומס המיקרוביאלי השורר במקום ואיך למגר אותו.

מיגור עומס זה – משמע החזרת הסטריליות לחדר וכך גם ייצור מוצר על פי כל הכללים וללא נגעים שמקורם במיקרואורגניזמים מסכני חיים.

איך מורידים עומס מיקרוביאלי באזור הייצור?

תלונות חוזרות ונשנות של לקוחות עלולות מן סתם לגרום לפגיעה קשה לא רק חלילה בבריאותם של הצרכנים, אלא גם במוניטין העסק ובעתידו.

בדיוק לשם כך, חשוב מאוד לשאוף למבנה נקי וסטרילי ורק לאחר מכן, לבצע בדיקת עומס מיקרוביאלי.

זאת בכדי להשיג תוצאה מדויקת שמטרתה לשפר את איכויות המוצר ולהשיבו לרמה הבלתי מתפשרת שרוב הצרכנים שואפים אליה.

כפי שהבנתם, רק לאחר שהציוד והמבנה נקיים- אפשר להשיג את תוצאות איכות המוצר הטובות ביותר וכך גם בדיקה ומיגור העומס הביולוגי בחלל הייצור. 

כיצד מתבצע חיטוי במשטח וחלל הייצור?

בכדי למגר/ לבצע טיפול בפטריות ועובשים במפעלי מזון, חשוב לבצע חיטוי נכון. חיטוי איכותי מתבצע באמצעות הקצפה וערפול. כאשר מתקיימת התאמה בין המקום לבין החומרים והציוד הנדרש.

אצלנו בחברת גל קיו, שיטת העירפול תבוצע על ידי פיזור טיפות נוזל בגודל מיקרונים בחלל האוויר.

שיטה זו תבוצע באמצעות מערפל קר והטיפול יבוצע בחלל החדר, הקירות, התקרה וכן הרצפה.

כמו כן, שיטת החיטוי תבוצע בהתאמה לסוג המזהם.

השוק הפתוח מציע לא מעט חומרי חיטוי.

חברת גל קיו מעניקים לכם את האפשרות להתאים את חומרי החיטוי הנכונים לחלל המטופל.

כל העבודה מתבצעת בהתאם למילוי גיליונות בטיחות ובשקיפות מלאה! הורדת עומס המיקרוביאלי, שיטות דיגום אוויר יעילות.

אנו מציעים טיפול בכל חלל ייצור נדרש והכול במטרה למגר את הפטריות והעובשים במפעל מזון בעל מוניטין ושם אמין.

גל קיו, מסייעים לכם לשמור ואף להעצים את המוצר באמצעות הבדיקות המחמירות ביותר – אתם לא חייבים להתמודד עם זה לבד.

בקרו באתר שלנו ואפשרו לנו לסייע לכם להשיב את מוצר הדגל שלכם למדף.

שאלה? בירור?

קידום אתרים בישראל קידום אתרים בישראל